Балкан U16 с покана за силен европейски турнир

Отборът на Балкан за момчета до 16 години получи покана за един от най-силните европейски турнири за подрастващи. Това е Купата на Св.Стефан (Сент Ищван на унгарски), който се провежда всяка година в Унгария. В него ще участват Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Ориндж 1 Басано, Стела Адзура, Кристапс Порзингис Академия, националният отбор на Унгария U16.

За да вземе участие обаче, Балкан ще участва в квалификационен турнир в Будапеща. Той ще се проведе този уикенд на 4 и 5 декември, а в него ще участва и още един български отбор БУБА баскетбол. В турнира са общо 6 отбора, разпределени в две групи по 3, като всички те са избрани от организаторите на Европейската лига за успешното си представяне в турнира. Отборите ще се борят за последната квота за турнира Св.Стефан.

Ботевградският тим, воден от треньора Николай Пеев, попадна в група с унгарския Кечкемет и румънския Клуж Напока. Мачовете на момчетата са в събота съответно от 11:00 и 21:00 часа. В неделя са двубоите са разпределение на финалните места. В другата група на турнира са Интер Братислава (Словакия), Хонвед Академия (Унгария) и БУБА Баскетбол.

http://balkan-basket.com/bg/

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.