Asus е най-скъпият бранд в Тайван

Aзиатските страни имат внушително влияние в технологичния сектор. Световното производство на цялата индустрията е изместено в този регион. Хардуерната криза засяга именно доставчиците от Китай и съседните държави, където се сглобяват най-популярните мобилни устройства, смартфони, компютри и др.

САЩ са доста зависими от своите азиатски партньори, като EС трудно могат да се превърнат в световен център на IT иновациите и производството.

Именно заради това азиатският континент ще продължи да има ключова роля в света на технологиите.

Asus е един от най-големите производители в този регион, който предлага широко разнообразие от смартфони, лаптопи, гейминг периферия, рутери и много др. Компанията може да се похвали, че е най-скъпият бранд в Тайван и получи престижната награда от Taiwan Institution for Economic Research, който се организира от Министерството на икономиката в страната, съобщава Digitimes.

 

 

Конкретните данни показват, че стойността на компанията се е увеличила с 23% през последната година. Така Asus е бранд, който се оценява на $1.87 млрд. Втората компания, която попада в списъка е Trend Micro, които са водещ доставчик на решения в сферата на сигурността. Припомняме ви, че през миналата година Trend Micro бяха първи, но сега разменят ролите си с Asus.

Високото търсене на потребителите в ерата на пандемията е водещ фактор за солидните продажби на на Asus в световен мащаб. Компанията приключи календарната 2020г. с рекордна нетна печалба от $957 млн., с което надхвърли първоначалните очаквания на анализаторите.

Солидните приходи продължават и през първите три тримесечия на настоящата година, отчитайки ръст от 94.4%. Прогнозите предвиждат 10-20% ръст в световните продажби на компютри и лаптопи от Asus през 2022г.

 

TagsAsus