Xiaomi 12, 12X, и 12 Pro ще бъдат представени на 28 декември

Xiaomi ще представят новото си поколение флагмани още преди края на годината. По този начин компанията ще опита да изпревари Motorola в премиерата на първия смартфон, който има Snapdragon 8 Gen 1. Серията вероятно ще включва три различни модела: Xiaomi 12, Xiaomi 12X, както и Xiaomi 12 Pro.

В интернет се появи информация, според която премиерата на смартфоните ще е на 28 декември.

Припомняме ви, че Xiaomi заложи на сходна стратегия и през миналата година с премиерата на Xiaomi Mi 11. Реалните продажби на новите флагмани на компанията се очакват през първото тримесечие на 2022г.

Трите модела ще имат ключово значение за присъствието на китайският производител в мобилната индустрия през първите седмици на новата година. Вече разполагаме с детайли за техническите спецификации, които ще предложат различните версии на Xiaomi 12.

 

 

Очакванията са Xiaomi 12 и Xiaomi 12Х да имат AMOLED дисплеи от последно поколение, които са извити в краищата. Сензорите за пръстов отпечатък ще бъдат вградени в екраните, които ще поддържат Full HD резолюция и 120Hz честота за опресняване на кадрите. Размерът на Xiaomi 12X ще бъде 6.28″, съобщава GizmoChina.

Една от съществените разлики ще е Qualcomm Snapdragon 870 процесора, с който ще  работи този модел.  Най-вероятно Xiaomi 12X ще има батерия със заряд от 5000mAh, която поддържа 67W бързо зареждане. В същото време Xiaomi 12 може да дебютира със 100W система за захранване.

Двата смартфона ще имат 50-мегапикселови камери в задната част и ще работят с MIUI 13 интерфейс. Третото устройство вероятно ще има 6.7″/6.8″ дисплей, като се очаква да използва 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1, както Xiaomi 12. Остава да разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите им на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Xiaomi 12 ще бъде най-добрият смартфон за мобилна фотография на компанията