Samsung ще използват три различни 4nm процесора във флагман смартфоните си

Samsung продължават да изпитват производствени ограничения, заради хардуерната криза. Недостатъчните доставки вече принудиха компанията да коригира прогнозите за своето представяне. Въпреки това Galaxy серията продължава да доминира предпочитанията на потребителите в много държави по цял свят.

Премиерата на Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3 5G е сериозна заявка за амбициите на Samsung при гъвкавите смартфони.

Корейският гигант вече се е фокусиран изцяло върху разработката на Samsung Galaxy S22 смартфоите, които ще видим през февруаруи 2022г. Пазарните наблюдатели са категорични, че серията ще използва Qualcomm Snapdragon 898 процесора, който може да бъде представен и като Snapdragon 8 Gen1.

Това е първият 4-нанометров процесор на Qualcomm, чиято премиера ще е на 30 ноември. Samsung отново ще продават на пазара версии на флагманите в няколко различни хардуерни конфигурации. Европейските модели на Samsung Galaxy S22 е много вероятно да са базирани на Exynos 2200 процесори, за които се появиха съмнения, че разработката им е прекратена.

 

Най-вероятно компанията ще успее да преодолее затрудненията навреме за премиерата на новите си смартфони през първото тримесечие на 2022г. От Samsung разполагат с още една интересна възможност, която е свързана с MediaTek Dimensity 9000 – първият 4nm процесор в индустрията. Този чип бе представен преди дни, като корейският производител вече провежда тестове с прототипи на Dimensity 9000.

Според SamMobile е възможно да видим смартфони на компанията с 4nm процесор на MediaTek през втората половина на 2022г. По този начин веригата за доставки на Samsung ще е базирана на чипове от три различни производители. Интересна подробност е, че 4-нанометровата технология на TSMC, с която е създаден Dimensity 9000 има известни предимства пред конкурентния EUV процес на Samsung.

Така компанията ще заложи на стратегия с използването на три архитектури с 4nm технологията и ще се надява да предложи най-разнообразното портфолио от премиум смартфони през 2022г.