Подобно на Apple и Xiaomi ще позволят да ремонтираме смартфоните в домашни условия

Китайският производител вече се утвърди като един от водещите брандове в световния пазар на смартфони. Xiaomi изпревариха Apple в продължение на няколко тримесечия и не крият амбициозните си планове за бъдещо развитие. Гъвкавите смартфони са ниша, към която компанията проявява огромен интерес.

Това не е случайно с оглед иновациите и внушителните възможности за бизнес развитие, които предлага тази продуктова категория.

Собствениците на смартфони с този бранд ще могат да се възползват от още едно интересно предложение. От AndroidAuthority съобщават, че Xiaomi ще предложат собствена програма за ремонт на устройствата им.

Желанието им за подобен продукт се появява само дни след като Apple изненадващо обявиха, че ще позволят на клиентите си сами да ремонтират iPhone. На този етап не са известни допълнителни детайли за начина, по който ще работи услугата, както и какви възможности ще предложи на крайните потребители.

 

 

Aко компанията реализира идеята си ще се превърне в първият производител на Android, който предлага собствена програма за ремонт. Apple засега са единственият бранд в индустрията с подобно обслужване. Улесняването на потребителите при подмяна на ключови компоненти ще се превърне в още една причина да искате да имате смартфон на Xiaomi.

Няма да е изненадващо, ако разберем повече за плановете им след премиерата на Xiaomi 12. Предстоящите флагмани от серията ще бъдат представени през декември. Така Xiaomi ще изчакат Qualcomm да разкрият детайли за 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen1 преди да пуснат първите устройства с него на пазара.