Snapdragon 8 Gen1 отчете 1 млн. точки в бенчмарк тестовете на AnTuTu

Събитията в мобилната индустрия се очертават да бъдат доста динамични през последните седмици на 2021г.  Потребителите ще видят премиерата на няколко впечатляващи премиери, включително на Xiaomi 12 серията. Новите смартфони от висок клас на компанията ще бъдат показани на 12 декември.

По-малко от две седмици преди това ще е премиерата на Snapdragon 8 Gen1.

Това е първият 4-нанометров на Qualcomm, който ще захранва премиум смартфоните с Android през 2022г. Повече детайли за впечатляващата архитектура ще научим на 30 ноември.

Qualcomm ще ни предложат сериозни подобрения по отношение на производителността, които се дължат предимно на 4nm производствен процес. Първите бенчмарк резултати на процесора са категорично доказателство за високата скорост, която ще ние предложат смартфоните със Snapdragon 8 Gen1.

Всъщност това е първият чип произвeден от Qualcomm, който отчита повече от 1 милион точки в базата данни на AnTuTu.

 

 

Конкретната стойност е 1 035 020, което е най-доброто постижение за процесор от серията досега, съобщава AndroidCommunity. За сравнение Qualcomm Snapdragon 888 , който е създаден с 5-нанометрова технологията има резултат от около 850 хил. на същия тест. Повече детайли за производителността в реални ситуации ще научим след премиерата на процесора.

Трябва да отбележим също, че първият 4-нанометров процесор за смартфони е Dimensity 9000. Архитектурата на MediaTek също попадна в класацията на AnTuTu с резултат от 1 007 396. Изглежда конкуренцията между тях ще бъде доста сериозна, което ще гарантира още повече възможности на крайните потребители.

Само след броени дни ще разберем повече за техническите параметри и производителността на Snapdragon 8 Gen1, но също и за първите вълна от смартфони с 4-нанометровия процесор.

 

Oще от Digital: Процесорите Snapdragon 480 5G, 680 4G, 695 5G и 778G 5G ще захранват следващото поколение бюджетни смартфони