Кои ще са първите смартфони в света с 200МР камери

Moбилната фотография се развива с невероятни темпове, заради усилията на големите производителите. С всяка година се увеличава броя на камерите в смартфони, но също и тяхното качество. Флагманите на пазара вече могат да снимат 8K видео, но също така използват променлива апертура, но също и иновации като HDR10 видео.

Водещите производители използват и уникални софтуерни алгоритми, за да подобрят качеството на камерите в своите смартфони.

Вече видяхме първите устройства, които имат 108МР камери и е само въпрос навреме да преминем към сензори с 200-мегапикселова резолюция.

Най-голям интерес към идеята проявява Motorola, които искат да изпреварят своите конкуренти. Първият модул с 200МР резолюция е Samsung ISOCELL HP1, който бе представен през септември. Конкретните технически параметри не бяха известни досега, но според популярния блогър IceUniverse тестват и нов модел, който ще използва сензор,произведен от OmniVision.

 

 

Според неговата информация това ще бъде OV60A модул с размер на пикселите от 0.61 микрометра и 60 милиона Ultra-High пиксела при максимална резолюция от 60МР. Втори сензор OmniVision OV50A с размер от 1/1.55″ и 50-мегапикселова резолюция ще подобрява възможностите за снимане на този смартфон. Най-вероятно това са спецификации свързани с Moto Edge X.

Това ще бъде следващият флагман на компанията. Първият им 200МР смартфон ще бъде представен през първата половина на 2022г., което ще предостави стратегическо предимство на Motorola пред конкурентите им. Xiaomi e името на друг водещ бранд, който няма да бави твърде дълго премиерата на собствен 200МР смартфон.

Със сигурност това ще бъде един от най-интересните трендове при камерите през следващата година.