Xiaomi 12 и Xiaomi 12X ще бъдат представени на 12 декември

Xiaomi успяха да изпреварят временно Apple по продажби през второто тримесечие, но популярността на iPhone 13 възстанови нормалния баланс на силите. Все пак това е добър пример за влиянието на китайския производител в пазара на смартфони. През последното тримесечие Apple имат 14.2% дял, докато Xiaomi oстават трети с 13%, според данни на Gartner.

Високите продажби на iPhone 13 ще продължат и през последните седмици на годината, като Xiaomi ще опитат да отговорят с нова серия флагмани. Вече знаем някои подобрения, които ни очакват в Xiaomi 12, a сега разбираме и конкретната дата на премиерата. Новите смартфони ще са два: Xiaomi 12 и 12X, и ще бъдат показани на събитие на 12 декември, според МyDrivers.

Най-интересната характеристика, която ще предложи Xiaomi 12 е 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen1 процесор, който очакваме на 30 ноември. Toва ще го превърне в един от първите смартфони захранвани от най-мощния чип на Qualcomm досега.

 

 

Xiaomi 12 ще запази дизайнерските линии на своя предшественик с дисплей, който е извит в краищата и селфи камера в горния ляв ъгъл. Технология за бързо зареждане с мощност от 100W може да е важно оръжие на смартфона в конкуренцията с другите флагмани с Android. Оптичният сензор за пръстов отпечатък ще бъде подобрен, както и Full HD камерата в екрана, който вероятно ще е с големина от 6.7″/6.8″.

Другият модел от серията Xiaomi 12X ням да се захранва от  Snapdragon 8 Gen1, тъй като ще работи с Qualcomm Snapdragon 870 процесор и ще има 120Hz дисплей с 2400×1800 резолюция. Основната камера ще бъде 50МР, като на гърба ще е разположен още един 20МР сензор. Батерията ще е със заряд от 5000mAh и 67W бързо зареждане.

Възможно е да бъде представен и нов модел от MIX бранда, който да придружи Xiaomi 12 и Xiaomi 12X в портфолиото на компанията, което ще видим на 12 декември.