Xiaomi признаха, че iPhone 13 е причината да паднат до третото място в пазара на смартфони

Xiaomi официално публикуваха финансовите си резултати за последното тримесечие. Данните очертават положително представяне, тъй като компанията генерира приходи в размер на $12.2 млрд. Това представлява ръст от 8.2% на годишна база.

Нетната печалба за периода достига до $810 млн.

Китайският производител също така се похвали, че бизнеса със смартфони е генерирал $7.48 млрд. в периода между юли-септември. Според официалната информация Xiaomi са реализирали продажбите на 43.9 млн. устройства през третото тримесечие. По този начин Xiaomi остават третият най-голям производител на смартфони в света.

Амбициозните им планове предвиждат доставките да надхвърлят 190 млн. до края на календарната година. В момента компанията притежава 13.5% дял на световния пазар, което е спад от 16.7% регистрирани през предходното тримесечие. По този начин Xiaomi отново са изпреварени от Apple, които са продали 15% от всички смартфони през юли-септември.

 

 

Президентът на Xiaomi Group, Уанк Ксианг oпредели популярността на iPhone 13 като основната причина за загубата на втората позиция в световния пазар на смартфони. Проблемите с доставките са се отразили негативно на компанията и са редуцирали продажбите им с около 10-20 млн. Все пак Xiaomi разширяват позициите си при премиум смартфоните.

Пазарният им дял в този сектор е 12.8%, което е с почти 5% повече от същия период преди година. За в бъдеще компанията ще продължи да се фокусира върху флагманите, за да разширява своето влияние. Oще преди края на годината ще бъде премиерата на Xiaomi 12 серията, която ще се използва 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen1.

В следващите месеци премиум смартфоните ще продължат да са водещ акцент за Xiaomi.

 

TagsXiaomi