Google Pixel 6a ще има Tensor процесор и камера с 12МР резолюция

Компанията изненада приятно потребителите с премиерата на Pixel 6 серията. Смартфоните се отличават с интересни иновации, включително и уникалния дизайн. Една от най-добрите характеристики несъмнено е интеграцията на Google Tensor процесора. Това е първият чип създаден от компанията с идеята да подобри функционалността на смартфоните.

В голяма степен Google опитват да дублират същата стратегия, на която Apple разчита за популяризиране на iPhone в световен мащаб. По този начин компанията разполага с възможността да контролира всеки един аспект от софтуерното и хардуерното представяне на Pixel 6 и Pixel 6 Pro. Самият процесор е създаден с 5-нанометрова технология и предлага поддръжка на sub-6Ghz и mmWave мрежи с 5G технологията.

Вече знаем, че Google работят над още едно устройство, което ще стане част от Pixel 6 серията. Това е бюджетен смартфон, който вероятно ще бъде представен през втората половина на 2022г.

 

 

Въпросният модел ще се казва Google Pixel 6а и ще продължи добре познатият бизнес модел на компанията. Бюджетният смартфон ще предложи сходни дизайнерски линии с Pixel 6 и Pixel 6 Pro, включително и хоризонталния камера модул в задната част. Според непотвърдена информация размерите на Pixel 6а ще бъдат 152.2х71.8х8.7 милиметра.

Това което знаем със сигурност е, че смартфона отново ще използва Google Tensor процесор, което ще подпомага редица смарт функционалности. Кодовото име на бюджетното устройство е „Bluejay“, като най-вероятно премиерата ще е през август. Техническите спецификации все още не са известни с изключение на някои детайли свързани с камерата.

Google Pixel 6a ще има Sony IMX363 сензор с 12.2МР резолюция, който се използва от Pixel 4, Pixel 4a и Pixel 5. На гърба ще има втора камера с 12МР резолюция, която ще е предназначена за Ultra-Wide снимки, както и 8МР Sony IMX355 селфи модул в предната част.

 

Oще от Digital: Смартфоните Google Pixel и Pixel 6 Pro ще получават три години ъпдейти към Android, а не пет