Новите бързи зарядни устройства на Samsung ще могат да захранват до три устройства едновременно

Корейският производител е лидер по продажби на Android смартфони и обръща все по-сериозно внимание към устройствата с гъвкави дисплеи. Разнообразното портфолио на Samsung обхваща всички ценови класове и е базирано на някои от най-добрите технологични иновации. Независимо от избора ви на устройство от Galaxy бранда ще получите достъп до впечатляващ дизайн и функционалности.

Една от сферите, в която Samsung изостава от другите производители на смартфони с Android са технологиите за бързо зареждане.

Инвестициите на компании като Xiaomi и Oppo ги превръщат в едни от лидерите по този показател. Все повече потребители също проявяват интерес към бързото зареждане при покупката на нов смартфон.

В този контекст е странно, че флагманите от Galaxy серията са ограничени единствено до 25W. Toва не е достатъчно, тъй като вече са достъпни 120W системи за зареждане на модерните смартфони.

 

 

Изглежда, че Samsung искат да отстранят това ограничение и вече подготвят премиерата на две нови зарядни за смартфони. Първото от тях се казва Samsung Power Adapter Trio (EP-T6530), докато другият модел носи името Samsung 45W US Type-C Power Adapter (EP-T4510), съобщава xda-developers.

Най-интересната характеристика на Power Adapter Trio е възможността да зарежда до три устройства по едно и също време. Именно заради това в корпуса има два USB Type-C порта, както и още един конектор с USB-A стандарта.  По този  начин може да очаквате захранване със 65W от първия, но също 25W и 15W от другите два порта.

В същото време Powe Adapter ET-T4510 предлага максимална мощност от 45W и има USB Type-C порт. Няма да е изненадващо, ако Galaxy S22 смартфоните поддържат 45W зареждане.