Xiaomi ще представят два бюджетни смартфона със Snapdragon 870 процесори до края на 2021г.

Потребителите проявяват по-голям интерес към смартфоните с големи дисплеи. Това е стабилен тренд, който вече утвърди като стандарт екраните с размер между 6″ и 6.5″. Може да откриете разнообразие от устройства с още по-големи дисплеи, като все по-малко производители предлагат нови смартфони с компактни размери.

Xiaomi са един от най-активните брандове в мобилната индустрия и изглежда са възстановили интереса към смартфони с по-малък форм фактор.

Компанията вече провежда тестове с два модела с номера L3 и L3A , които ще са позиционирани като конкурент на iPhone 13 mini. Премиерата вероятно ще бъде в началото на следващата година.

Основният фокус за Xiaomi в следващите седмици ще е първия смартфон с 4-нанометров Qualcomm Snapdragon 898 процесор, който ще видим скоро. Qualcomm ще представят дългоочаквания чип на събитие, което ще се проведе между 30 ноември – 2 декември.

 

 

В кратки срокове след това ще бъдат представени Xiaomi 12 смартфоните, чиито продажби вероятно ще започнат в първите дни на новата година. Акцентът върху флагманите ще измести премиерата на компактните модели с номера L3 и L3A, които вероятно ще са достъпни през първото тримесечие на 2022г.

Първоначалните детайли разкриват, че устройствата ще имат 6.3-инчови дисплеи и ще се захранват от Qualcomm Snapdragon 870 процесор. Другите технически спецификации не са известни. Устройствата от средния и ниския клас винаги са били приоритет за Xiaomi, като дуото компактни смартфони определено е интересно допълнение портфолиото от Android смартфони на компанията.

 

TagsXiaomi