MediaTek ще демонстрират технологията Wi-Fi 7 на CES 2022

MediaTek успяха да разширят влиянието си в пазара на процесори за смартфони въпреки разпространението на коронавируса. Водещ приоритет за тайванския производител са устройствата от средния и ниския ценови клас, което засега има положителни резултати за стратегията им. Вече ви информирахме, че MediaTek вече притежава 43% от световния пазар на процесори за смартфони.

Основният фокус ще продължи да бъде конкуренцията с Qualcomm, които имат силно присъствие при флагманите с Android.

Все пак компанията представи Dimensity 9000 – първият 4-нанометров процесор в мобилната индустрия, който може да им спечели стратегическо предимство. От MediaTek също така обръщат внимание и на други технологии, с които могат да подобрят живота на своите потребители.

Експертите им вече работят над следващото поколение на Wi-Fi мрежите. Повече за амбициозния проект ще научим на изложението CES 2022, което ще се проведе в началото на януари. Добрата новина за любителите на технологиите е, че на събитието ще бъдат допускани посетители при съответните мерки за сигурност свързани с COVID-19.

 

 

Taйванският производител ще проведе няколко различни демонстрации, които показват реалните възможности на Wi-Fi 7. Първоначалните очаквания са свързани с 2.4 пъти по-висока скорост на новия стандарт, в сравнeние с максималните стойности, които предлага Wi-Fi 6. Бързината не е единственото предимство на Wi-Fi 7, тъй като ще бъде редуцирана и латентността на мрежите.

Тази специфика ще е подходяща в много ситуации, включително и при гейминг, когато модерните игри с мултиплейър се нуждаят от милисекунди за реакция, което е ключово за цялостното изживяване. Wi-Fi 7 също така ще използва интелигентна система, с която ще намалява външните сигнали, които идват от другите мрежи.

В момента Wi-Fi 7 е в начална фаза на сертификация и тепърва ще привлича вниманието на производителите. Първите устройства с технологията едва ли ще бъдат достъпни преди втората половина на 2022г.

 

Още oт Digital: Посетителите на CES 2022 ще трябва да покажат доказателство, че са ваксинирани срещу COVID-19