Xiaomi 12X ще e компактен флагман с Qualcomm Snapdragon 870 процесор и 120Hz дисплей

Xiaomi се очаква да представят нова серия премиум смартфони преди края на календарната година. Китайският производител вероятно изчаква премиерата на Qualcomm Snapdragon 898, която ще е на 30 ноември. Представителите на Xiaomi 12 серията ще бъдат един от най-добрите устройства, които може да откриете на пазара.

Сега разбираме за един от новите модели, който носи кодовото име „Psyche“.

Въпросният модел се очаква да бъде представен официално като Xiaomi 12X. Буквата „X“ ще е индикация, че това ще бъде най-малкият смартфон от дългоочакваната гама.

Можем да сме сигурни, че устройството ще споделя голяма част от спецификациите с останалите конфигурации.Xiaomi 12X ще бъде позициониран като „mini“ флагман в пазара на смартфони, съобщавa GizChina.

 

 

Предстоящият модел ще има 6.28-инчов AMOLED дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 2400х1800 пиксела и честота за опресняване на кадрите от 120Hz. За разлика от другите флагмани в този бранд ще видим различен процесор. Xiaomi 12X ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 870 процесор, за разлика от 4-нанометровия Snapdragon 898.

Все още няма детайли за камерите, които ще използва компактният флагман на компанията. Премиерата вероятно ще е през декември, а реалните продажби ще започнат през първото тримесечие на 2022г.