Motorola Moto G60 – Тест на камери, батерия и бързо зареждане

Този модел първоначално се появи в Индия и там вече се превърна в хит. По тази причина ако напишете името му в Интернет и в сайтове за видео споделяне като YouTube, ще попаднете на много ревюта на индийци. Ще откриете обаче няколко ревюта на български, защото Motorola Moto G60 вече се предлага и в България, като вече Digital.bg му посвети две видеа, посветени на видимото за очите по корпуса и на техническите му характеристики.

След видяното в тези ревюта, вече сме сигурни, че Moto G60 има всички предпоставки да се превърне в бестселър и в България, благодарение на доста изкушаващата си цена от едва 400 лева.

 

 

Това обаче не е всичко, което знаем за Moto G60. Все още не сме споделили нещо с вас по отношение на неговите камери, батерия и бързо зареждане, а повярвайте ни – всеки един от тези компоненти има с какво да ви изненада приятно.

Ще започнем от батерията, която много често е ключов и важен компонент при избора на бъдещ смартфон от потребителите. Съгласете се, със сигурност е важно за вас смартфонът ви да издържи колкото се може по-дълго време с едно зареждане. Въпреки теглото му от само 225гр, което за 6.8-инчов смартфон е малко, в тялото на Moto G60, Motorola са побрали Li-Po батерия с цели 6000mAh заряд. По време на активните ни тестове, той се оказва достатъчен за пълни два дни автономна работа. При стандартна работа на един средностатистически потребител, този заряд на батерията, може да стигне и дори за 3 дни. Сумарно, батерията е достатъчна за до 54 часа активна работа на устройството.

 

 

Освен че има батерия с голям заряд, Moto G60 разполага и с бързо 30W зарядно в комплект, което посредством Qualcomm Quick Charge 4.0 технология, зарежда батерията от 0 до 100% за малко над 2 часа. Или иначе казано, ако установите сутрин, че батерията на смартфона ви е изтощена, включвайки го със зарядното му към електрическата мрежа, докато закусите и изпиете кафето си, батерията ще има достатъчно заряд за цял ден автономна работа.

И така стигаме до фотографският тест, на който подложихме Motorola Moto G60. Камерите върху гърба на смартфона са общо 3, като основната от тях има на разположение забележителните 108MP. Това е резолюция, която ще ви позволи да снимате с изключително висока детайлност. От друга страна, ако искате да отрежете отделен по-малък детайл от вече реализиран кадър, той също ще запази достатъчно добро качество, подходящо за споделяне в социалните мрежи.

 

 

Тази камера е с апертура f/1.9, която пък ви позволява да правите хубави снимки с минимален шум, дори при условия на ограничена околна светлина. За целта в менюто на Moto G60 има и специален нощен режим, който отделно на софтуерно ниво подобрява качеството на фотографиите. Ако искате да уловите повече съдържание в кадър, можете да активирате помощната 8МР ултраширокоъгълна камера. Тя улавя в кадър 118˚ перспектива.

Ето каква е разликата при вече реализиран кадър, в сравнение с основната камера на смартфона. Третата камера играе спомагателна роля при снимки с така нареченият “Ефект Боке”. При тях този сензор мери дълбочината на кадъра, за да може основната камера да прецени прецизно, кой обект е на преден план и да изчили контурите му, след които останалата част на кадъра е дефокусурана, както на фотографията, която ви показваме на на екрана сега.

 

 

В наши дни феновете на селфитата не са малко и това е ясно на Mototola. По тазни причина те са интегрирали в горната част на дисплея на своя Moto G60 селфи камера с цели 32MP еквивалент.

Тя снима доста качествено и има на разположение разнообразни филтри и настройки, за подобряване на кадъра и правенето му на още по-атрактивен за споделяне в социалните мрежи.

 

 

Както основната, така и предна селфи камери могат да снимат видео с 4K качество. Като при камерата върху гърба на смартфона, има и възможност за видео в 4K ссъс 120fps. Ако пък снимате в 1080p, ожете да се възползвате и от опция за снимане с 240 кадъра в секунда.