Кой ще е първият смартфон в света с над 20 GB RAM памет

Производителността на смартфоните се подобрява с всяка изминала година, което важи в най-голяма степен за устройствата с Android. Любителите на игрите и потребителите, които търсят най-бързите възможни конфигурации вече могат да избират модели с 12GB и 16GB RAM.

Ако добавим и все по-бързите процесори, с които работят флагманите с Android не е изненадващо, че предлагат скорост, която е съизмерима с компютрите от преди няколко години. Имаме всички основания да смятаме, че скоростта на смартфоните ще бъде подпомогната от интеграцията на още повече RAМ в бъдещите устройства.

Подходящ пример е ZTE Axon 30 Ultra, който обещава да промени представата ни за производителността на мобилните устройства. Най-впечатляващата характеристика на този модел е, че ще предложи над 20GB RAM, което се случва за първи път в тази продуктова категория.

Компанията е подготвила интересна изненада за собствениците на ZTE Axon 30 Ultrа, съобщава GizChina.

 

 

ZTE са оборудвали смартфона с технологията Memory Fusion, която превръща неизползвани ROM ресурси в капацитет за опреативна памет. Това позволява новият модел да има дори повече от 18GB RAM, като се добавят още 3GB от вграденото пространство за съхранение на файлове. Няма друг смартфон, който да има 20GB RAM на глобалния пазар.

Съществено предимство на ZTE Axon 30 Ultra е и поддръжката на UFS 3.1 памет, която гарантира оптимално високи скорости за запис и четене на данни. Базовата версия ще има 1ТВ памет и 16GB RAM, докато Aerospace модела ще е първият в индустрията с над 20GB RAM при същото количество памет за съхранение на данни от 1 терабайт.

ZTE Axon 30 Ultra ще има камера в градена на екрана с плътност от 400PPI, както и дисплей със 120Hz честота за опресняване. Премиум версията ще разполага с три 64-мегапикселови камери и 8МР перископски модул с 5-кратно оптично приближение.

 

TagsGBRAM