Motorola moto watch 100 е смарт часовник с 1.3″ дисплей, 14 дни живот на батерията, Sp02 сензор и цена €99

Смарт часовниците придобиха допълнителна популярност от началото на пандемията. В момента може да откриете разнообразие от модели на пазара в различните ценови класове. Apple Watch продължава да доминира този пазарен сегмент. но сериозен прогрес отчитат и устройствата с Wear OS.

Motorola също имат планове как да се превърнат в по-влиятелен фактор при умните часовници. От месеци се спекулира, че компанията разработва нов модел, който ще бъде представен преди края на 2021г. В официален блог пост Motorola разкриха повече детайли за новия moto watch 100.

 

 

Премиерата на умния часовник слага край на сътрудничеството с Google по отношение на софтуера. Причината е, че moto watch 100 работи под управлението на собствена операционна система, която се казва Moto Watch OS, вместо да използва Wear OS

Техническите спецификации включват 1.3-инчов дисплей с традиционен кръгъл форм фактор и 42-милиметров алуминиев корпус. Батерията е със заряд от 355mAh, като часовника има 5 АТМ рейтинг за водоустойчивост, информира SlashGear.

 

 

Новият модел на Motorola е оборудван с с множество сензори, включително за следене на сърдечния ритъм и нивата на кислород в кръвта. Активните потребители могат да се възползват от 26 различни режима за тренировки, както и от 14 дни живот на батерията.

Теглото е 29 грама, като moto watch 100 е постоянно активен. Продажбите ще стартират през декември на цена от €99.

 

Oще от Digital: Какво влияние оказват смарт часовниците върху потребителите