Смартфон Motorola Moto G60 – 6.8″ FHD дисплей, Snapdragon 732G процесор и Android 11

 

Ще започнем от дисплея, който в пряк и в преносен смисъл е сред най-големите преимущества на Motorola Moto G60. Той разполага с цели 6.8” зрителна площ. Към момента не са много смартфоните с толкова големи дисплеи, като повечето от тях са с висока цена, а Moto G60 е сред малкото ценово достъпни предложения с такава характеристика.

А факт е, че има много потребители, които като ключов параметър поставят именно големината на дисплея.

 

 

За тях е важно на смартфона да има достатъчно голяма зрителна площ за работа и забавление. Практиката ни показва, че 6.8” са предостатъчни за гледане на видео, игра на игри и успоредна работа в два отделни екрана в разделения голям. При своя Moto G60 обаче Motorola не са интегрирали само голям, но и успоредно с това доста качествен дисплей. Той има висока FHD резолюция 2460х1080 пиксела, която гарантира много добра детайлност на образите.

Max Vision дисплеят има HDR10 , който изравнява успешно цветовете. По важно е обаче да отбележим, че този дисплей ще се хареса изключително много на геймърите, защото има цели 120Hz честота на опресняване на картина. Това е доста сериозна цифра и към момента не се сещаме за друг смартфон с толкова ниска цена и 120Hz. Браво! Moto G60 нагледно доказва, че не е задължително да струва много пари, за да може да разполага с последно поколение технологични нововъведения.

 

 

Адекватно добър е и хардуерът с който разполага този смартфон. В основата му стои добре познатият ни централен процесор Qualcomm SM7150 Snapdragon 732G. Той е изграден по 8nm технология и има на разположение 8 ядра, разделени в две Kryo 470 групи. Едната от тях е Silver с 1.8GHz тактова честота и работи постоянно, когато на смартфона се изпълняват по-базови задачи, които не изискват активирането на пълния технически ресурс на процесора.

Когато има нужда от него, на помощ идват още две Gold ядра с 2.3GHz тактова честота. На пълен потенциал, процесорът работи отлично и се справя с всички задачи, които поставяме на смартфона по време на тестове. При тях успешно партнират графичен процесор Adreno 618 и цели 6GB оперативна RAM памет.

 

 

Впечатление ни прави, че дори при сериозни натоварвания като играта на тежки игри със сериозни графични изисквания, хардуерът не грее прекалено много и респективно корпусът на устройството не е топъл, създавайки дискомфорт в ръцете ни и предпоставки за забавяне на работата на хардуера.

По отношение на вградената памет, Motorola са предоставили на потребителите достатъчно голям обем от 128GB. При нужда, той може да бъде увеличен с още до 1TB посредством microSD.

 

 

За качествената работа на хардуера на смартфона допринася и добре подбраният софтуер, който е поверен в ръцете на операционна система Android 11. Менюто на Moto G60 е добре подредено и ориентирането в него става интуитивно. Дори това да е първият ви Android смартфон, със софтуера в него няма да изпитвате затруднения.

За пълноценната защита на данните, които съхранявате в смартфона си, Motorola са интегрирали специалният си фирмен ThinkShield защитен софтуер, който неутрализира малуер, фишинг атаки и други заплахи.

 

 

Очаквайте и третата част на ревюто, което Digital.bg посвети на Motorola Moto G60. Тя ще бъде комбинация от тестове на батерията и бързото зарядно, което смартфона получава в комплект.

Ще ви покажем също така, как снимат камерите на Moto G60, защото голяма част от потребителите, купувайки нов смартфон се интересуват именно от това.