Apple тайно купуват реклами от Google, за да увеличат приходите си от App Store

Двете компании задават тенденциите в мобилната индустрия и предлагат най-разнообразните колекции от мобилни приложения. Аpp Store и Google Play са от изключително важно значение за бизнеса на Apple и Google. Технологичните гиганти често се конкурират за вниманието на потребителите, но също така и намират начини да си партнират.

Подходящ пример е факта, че Google са платили $15 млрд.

на Apple, за да бъдат основна търсачка в iPhone и iPad. Вниманието ни сега отново е насочено към неочаквано партньорство между двете компании. Oказва се, че Apple тайно купуват реклами от Google с идеята да промотират приложения и да увеличат приходите си от микротранзакции.

Любопитното е, че това се случва без знанието на самите разработчици. Oт своя страна Google не премахват подобно съдържание, съобщава Forbes. Компанията генерира милиони от приходи в абонаменти на заглавия като Tinder, Plenty of Fish, Bumple, Masterclass и др.

 

 

Реализирането на новата кампания на Apple, обаче не дава никакви индикации, че рекламите се хостват от самата компания. Кликването на предоставените линкове, обаче пренасочва директно към App Store. Връзките в рекламите също така наподобяват начина, по който изглеждат реалните реклами на издателите.

По този начин компанията открива нов начин да максимализираха приходите си, като промотира извършването на покупки в мобилните приложения. За да го направят Apple окуражават потребителите да купуват любимите си заглавия в App Store, вместо в интернет.

Aко разработчиците използват стандартната опция и плащаният минават през системата на компанията тогава Apple получават 30% от приходите през първите 12 месеца, След това тази стойност намалява наполовина. Amazon и HBO са пример за алтернативната стратегия, тъй като продават своите услуги в собствените си сайтове и запазват комисионната на Apple за себе си.

 

Oще от Digital: Apple признаха, че манипулират търсенето в App Store, за да облагодетелства собствените си приложения

TagsApple