Седмицата на истината за Рилски спортист във ФИБА Къп

Тази седмица отборът на Рилски спортист ще узнае съдбата си във ФИБА Къп. В сряда от 19:00 часа баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се изправят срещу украинския Киев Баскет в последния си шести и решителен мач от група “B” във втория най-престижен турнир на Международната централа.

View this post on Instagram

A post shared by БК «Київ-Баскет» (@kyivbasket)

Засега ситуацията в групата изглежда така: Апоел Ейлат и Киев Баскет окупират първите две позиции с равен баланс от 3 победи и 2 загуби, докато Трефъл Сопот и Рилски спортист са респективно трети и четвърти с по 2 успеха и 3 поражения.

За да се класира напред, Рилски спортист трябва задължително да постигне успех над украинския си съперник, а освен това ще се надява на победа на Апоел Ейлат над Трефъл Сопот в другия мач от потока, който ще се проведе по същото време.

По този начин Рилецо ще изпревари Киев заради двете си победи в директните мачове срещу него и ще продължи към следващата фаза като класиран под №2 в групата, веднага след първия Апоел.

Паузата за националните отбори в НБЛ се оказва удобна за тима на Рилски спортист, в който определено се усещаше натрупана умора при 20-точковото поражение от Трефъл през миналата седмица. От другата страна пък Киев вече навлезе в тежка серия от четири мача в рамките на седем дни, като вече загуби два от първите три – от Апоел във ФИБА Къп и Одеса в украинското първенство, а след това се поправи през вчерашния ден с убедителен успех над Химик с 93:69.

Трима играчи записват двуцифрен точков актив в петте мача на Киев във ФИБА Къп досега. Дмитро Скапинцев води листата със средно по 11.2 точки и 5.0 борби, а след него се нарежда дуото американци в лицето на Джефър Гарет с 10.6 точки и Майкъл Кафи с 10.4. Топреализатор за Рилски спортист без никакво съмнение е Трей Портър със 17.0 точки и 8.4 борби, а веднага след него се нареждат Брендън Браун с по 15.0 точки и Алекс Симеонов с по 12.6.

Носителите на Купата и Суперкупата на България вече успяха веднъж да накажат Киев, след като ги надвиха с 96:80 в Самоков чрез прекрасна последна четвърт, завършила при 31:9 в полза на българския отбор. Любопитното е, че през миналия сезон на ФИБА Къп Рилски спортист успя да се класира към Топ 16 фазата именно след успех над украинците със 74:69 в последния си мач от групата.

КИЕВ БАСКЕТ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

ЗАЛА: “Дворец на спорта”, Киев

НАЧАЛО: 19:00 

ИЗЛЪЧВАНЕ: Каналът на FIBA в YouTube

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.