Koлко добра е камерата на Xiaomi 11T, според DxoMark

Разнообразното портфолио на Xiaomi има съществен принос за популярността на компанията в световен мащаб. Китайският производител опитва агресивно да разширява влиянието си на европейския пазар, което е ключово за позициите им. Още в средата на септември ви съобщихме, че Xiaomi 11T и 11T Pro са мощни смартфони със 6.67″ 120Hz AMOLED дисплеи и 108MP камери.

Двете устройства споделят доста характеристики, включително и камерите. Водеща разлика е, че Xiaomi 11T Pro се захранва от Qualcomm Snapdragon 888 процесор. В същото време Xiaomi 11T използва различен процесор, който е MediaTek Dimensity 1200 5G. Потребителите могат да очакват разлика в производителността и живота на батерия, но също и по отношение на възможностите за мобилна фотография.

Експертите от DxOМарk  проведоха традиционните си тестове, които определят колко добра е камерата на Xiaomi 11T. Крайният резултат на смартфона е 108 точки, което е с девет по-малко от Xiaomi 11T Pro, който регистрира 117, съобщава GizmoChina.

 

 

Xiaomi 11T регистрира резултат от 111 точки на Photos, но също 42 и 105 в категориите Zооm и Video. Разликата в представянето се дължи на процесорите, тъй като Snapdragon 888 се възползва по-добре от функциите на камерите в Pro версията на смартфона. Независимо от това Xiaomi 11T се отличава с добри възможности за снимане, но също е достъпен и на по-изгодна цена.

Прецизният автофокус се справя оптимално в разнообразни ситуации, включително и при запис на изображения във вътрешни помещения. От DxOMark отчитат и ниския шум при видео като друго предимство на устройството. Наситените цветове се възпроизвеждат с ярки детайли и наситени цветове.

Тук е момента да уточним, че смартфона има 108-мегапикселов сензор с f/1.75, който е допълнен от 8МР UltraWide сензор с f/2/2, както и макро камера с 5МР резолюция.