Samsung ще представят над 50 нови модела смартфони през 2022г.

Samsung не крият амбициозните си планове да увеличат преднината си пред Apple на световния пазар на смартфони през 2022г. Корейският производител ще бъде изключително активен в премиерата на нови продукти през следващата година. Феновете на Samsung ще научат повече за технологичните иновации на компанията на CES 2022 през първите дни на януари.

Само няколко седмици по-късно ни очаква премиерата на смартфоните Galaxy S22.

Така конкуренцията в мобилната индустрия ще се изостри още през първото тримесечие на 2022г. Реалните продажби стартират преди края на февруари, а след това Samsung ще се насочат към устройствата от средния и ниския ценови клас.

Според данни на TheElec разнообразното портфолио на компанията ще включва 52 нови модела през следващата година. Samsung също така са си поставили за цел да произведат почти 38 млн. бройки на Galaxy S22 в следващите 12 месеца, за да отговорят подобаващо на очакваното високо търсене.

 

 

Очаква се най-много от тях да бъдат базовата версия на Samsung Galaxy S22 (14 млн.), следвани от 11 млн. за Galaxy S22 Ultra, който ще бъде флагмана в новата серия. Корейският гигант се надява да реализира продажбите на 8 млн. версии на Galaxy S22 Plus и около 5 млн. на бюджетния Galaxy S22 FE, чиято премиера ще е на по-късен етап от 2022г.

Прогнозите на компанията за сегмента на гъвкавите смартфони предвиждат производството на почти 3 млн. бройки на Galaxy Z Fold 4 и 6.9 млн. на Galaxy Z Flip 4. Основната цел в този пазарен сегмент е продажбата на 4 млн. смартфона с Galaxy Fold бранда и над 9 млн. версии на Galaxy Z Flip моделите.

Samsung искат да продадат 334 млн. устройства от всички ценови категории през 2022г. Представителите на Galaxy A серията ще генерират 23% от продажбите на компанията през следващата година.