Как Apple ще премахнат ноча в iPhone 14 Pro

Apple промениха дизайна на прореза в горната част на екрана на своите смартфони с премиерата на iPhone. Това е първият път, когато Notch-а получава обновена визия след появата на този компонент в iPhone X. От компанията са открили как да намалят ширината на прореза с 20%, но съхраняването на компонентите за TrueDepth камерите  го прави малко по-висок, спрямо iPhone 12.

Технологичният гигант също така иска да обнови допълнително дизайна на iPhone 14, за да го превърне в най-добрия си смартфон досега.

Един от начините за постигането на тази цел е да премахнат напълно Notch-a в следващото поколение на своите популярни устройства. Анализаторите очакват iPhone 14 да бъде първият смартфон от серията, който се отличава с “Hole-Punch” дизайн.

Това означава, че селфи камерите ще се вградят в малък отвор на самия дисплей, който се пробива със специален лазер по подобие на водещите производители с Android.

 

 

Премахването на Notch-a в iPhone 14 ще е възможно, благодарение на партньорство с LG. Корейският производител вече разработва собствена Under-Display Camera (UDC) технология, както и дисплеи с Hole-Punch дизайн, съобщава BGR. Благодарение на тези продукти компанията ще може да участва в производството на следващото поколение смартфони с безрамков дизайн.

LG участват във веригата за доставки на iPhone 13 и доставят OLED екрани за новите смартфони. Партньорството изглежда ще продължи и със следващото поколение на iPhone, което най-накрая ще има по-атрактивен дизайн, който не включва Notch. Дисплеите на LG ще имат зона с ниска резолюция от 200PPI за площта на екрана над камерата, докато останалата част от панела ще има плътност от над 440 PPI.

 

TagsApple