Patreon създава собствена видео платформа, за да конкурира YouTube и Vimeo

Patreon е популярна платформа, която позволява да монетизираме своето съдържание в интернет. Услугата предлага разнообразни начини за свързване с фенове и последователи, като основният фокус е генерирането на приходи. Хората, които плащат за любимите си автори ще имат достъп до ексклузивни публикации, видео материали и друго съдърание.

Главният изпълнителен директор на Patreon, Джак Конте разкри подробности за следващият иновативен проект, над който компанията работи усилено.

Това е платформа за видео хостинг, която ще позволи на Patreon да бъде по-конкурентна на Vimeo и YouTube.

Шефът на Patreon обърна внимание на изграждането на хоризонтална архитектура за всеки един автор, независимо от общността, на която предлага своето съдържание. Това е сериозна възможност за развитие на бизнеса и респективно за генериране на повече приходи.

 

 

В момента авторите е необходимо да качват своето видео съдържание в платформи от трети страни при определени настройки за сигурност. Добавянето на клип към постовете е ограничено до файлов размер от 200МВ, което не е практично в много ситуации, съобщава TheVerge.

Разработката на видео платформа на Patreon ще отстрани тези недостатъци и ще улесни значително потребителите. На този етап няма информация кога може да бъде премиерата на този продукт. Услугата вече хоства подкасти и следващото закономерно нововъведение ще бъде видеото.