Страхотен “дабъл-дабъл” на Костадинов вдъхнови Палмер за първа победа през сезона

Отборът на Палмер (Палма), в който се състезава българският национал Константин Костадинов, най-сетне сложи край на серията си от шест поредни загуби и записа първата си победа през настоящия сезон в испанската Втора дивизия. Юношата на Реал Мадрид и неговите съотборници надделяха над Ираурги с 81:65 (24:23, 19:17, 21:15, 17:10) в двубой от междинния седми кръг на първенството.

View this post on Instagram

A post shared by Palmer Alma Mediterránea Palma (@palmeralmamediterraneapalma)

Костадинов зае титулярно място в петицата на Палмер, като се отчете с прекрасни изяви при успеха на своя тим. 18-годишното крило оформи “дабъл-дабъл” от 14 точки и 11 борби, към които добави още 1 асистенция, 2 откраднати топки и 2 чадъра.

При стрелбата си бургазлията бе 6/12 от игра и се превърна в най-полезен с КПД от 26.

Уесли Ван Бек завърши като топреализатор за Палмер с 20 точки, докато Пол Лопес прибави още 19 точки и 8 асистенции. За Ираурги Манекс Деба приключи с 20 точки и 9 борби.

По този начин Палмер остава на 17-ото място във временното класиране с баланс от 1 победа и 6 загуби, колкото има и тимът на Ираурги след седем кръга. Следващият мач на Костадинов и компания е в неделя от 19:00 часа срещу Уеска.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.