Apple няма да използва криптовалути като начин за плащане в продуктите си

Криптовалутите е иновация, която обещава да промени света на технологиите. Огромният интерес на инвеститорите допълнително се отразява на дигиталните валути. Биткойн и етереум са най-популярните предложения, но има хиляди алтернативи, които е възможно тепърва да се развиват. Технологичните компании също постепенно се насочват към криптовалутите.

По време на DealBook конференцията на The New York Times разбрахме любопитни детайли за мнението на Тим Кук по темата. Шефът на Apple сподели, че притежава виртуална валута без да бъде конкретен. Най-важният човек  в компанията отказа да дава инвестиционни съвети на широката общественост, но сподели ,че следи с интерес развитието на този пазар.

Все пак той увери, че Apple няма да представят скоро собствена виртуална валута. Потенциалните възможности за развитие на виртуалната валута, обаче ще продължат да вълнуват Тим Кук, съобщавa ТеchCrunch.

 

 

Компанията вече е взела вътрешно решение дали да инвестира във виртуални валута, но не планира да коментира официално своите планове. Изглежда, че поне на този етап Apple Pay няма да позволи търгуване и съхранение на дигитални активи. Шефът на Apple определи Non-Fungible Tokens (NFT) като интересна концепция, която се нуждае от време, за да придобие масовост.

Конкурентни платформи като PayPal и Venmо вече работят над интеграция на виртуални валути, за да привличат потребителите. Тим Кук допълни, че самият той се интересува от технологиите свързани с виртуалната валута, но това не означава, че Apple ще станат скоро фактор в тази пазарна ниша.

През август той получи 5 млн. акции на Apple на обща стойност от $750 млн., като е предвидено да продължи да генерира подобен капитал до 2026г. Неговото възнаграждание ще зависи от успехите на компанията в технологичната индустрия.

 

TagsApple