Apple ще разреши смяната на дисплея на смартфоните iPhone 13 в неоторизиран сервиз

Експертите от iFixit вече проведоха своето детайлно ревю и разглобиха iPhone 13 на съставните му части. Тестовете им показаха, че Face ID сензора спира да работи, когато дисплея бъде ремонтиран в сервизи от трети страни. Със сигурност това е неприятно, тъй като ограничава възможностите за подмяна на този ключов компонент до официалните партньори на Apple.

Тази специфична особеност предизвика редица дискусии в интернет.

В крайна сметка компанията им е обърнала подобаващо внимание. Oт Apple са променили първоначалното си решение и планират да предоставят софтуерен ъпдейт за iPhone 13. Въпросната актуализация ще премахне нуждата да се използва микроконтролера от оригиналния в новия дисплей.

На практика това ще улесни значително ремонта на смартфоните в неоторизирани сервизи по цял свят, съобщава Engadget.

 

 

Решението на Apple може да принуди повече хора да изберат новото им поколение смартфони, като улесни възможностите за смяна на дисплея. Припомняме ви, че преместването на микроконтролера от оригиналния дисплей към новия е изключително сложен процес, който изисква и микроскоп. Това ще затрудни значително хората, които работят в сервизи извън Independent Repair програмата на Apple.

В този случай трябва да имат допълнително оборудване и да отделят повече време, за да извършат смяната. Софтуерният ъпдейт на Apple изглежда като оптимално решение още повече, че няма да навреди на работата на Face ID сензорите. Допълнително ще разберем кога Apple започва разпространението на актуализацията.

 

TagsApple