Цените на биткойн и етереум достигната рекордни стойности

Виртуалните валути се превръщат в предпочитано средство за съхранение на финанси и онлайн транзакции за все повече хора. Търговията с дигитални капитали крие своите рискове, но популярността на биткойн привлича все повече инвеститори. Цената на най-популярната криптовалута отчита ръстове и спадове от началото на календарната година.

Само преди няколко седмици биткойна достигна до рекордни стойности от $67 хил.

, като цената отбеляза спад от 12% през първите дни на ноември. Активната търговия с виртуална валута отново е предизвикала положителни трендове, тъй като биткойна отчете най-високата си стойност досега от $68 530.34, съобщава CNet.

Абсолютно същите процеси обхващат и етереум, която е втората най-популярна криптовалута, която също отчете рекордни параметри от $4 873.59, съобщава CoinMarketCap. Положителните трендове се очаква да продължат и през следващите седмици.

 

 

Последните събития означават, че световния пазар на криптовалути вече има капитализация от $3 трилиона, което се случва за първуи път. Цената на етереум се е увеличила с 36% през последният месец заради популярността на иновации като Non-Fungible Tokens (NFT). През същия период биткойна поскъва 24%.

Увеличава се броя на хората, които желаят да инвестират в криптовалути, което води до ръст в инсталациите на Coinbase – една от най-големите борси за покупка, съхранение и търговия в този сектор. Анализатори от JPMorgan прогнозират, че цената на биткойн  в дългосрочен план ще достигне до $146 хил., като до края на годината ще надхвърли $73 хил.

Премиерата на Ethereum 2.0 ще е основна движеща сила на популярността не само на етереум, но и на целия пазар на критповалути.