Масовото производство на Xiaomi 12 започва до края на ноември

Xiaomi имат амбициозни планове да бъдат лидер в световния пазар на смартфони. Компанията смята, че постигането на тази цел може да стане факт до две години. Желанието на Xiaomi да бъдат още по-влиятелен фактор в мобилната индустрия не е изненадващо, тъй като са единствения реален конкурент на Samsung и Apple.

Китайският производител отново ще изчака до последните дни на годината, за да представи следващия си флагман.

Това се случи с Mi 11 серията, като стратегията ще се използва и за популяризиране на Xiaomi 12. Предстоящото устройство от висок клас ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 898 процесор.

Именно премиерата на 4-нанометровия чип през декември е причината компанията да не избързва с представянето на новия си флагман. Реалните продажби на световния пазар ще стартират в началото на 2022г.

 

 

Много скоро ще започне и масовото производство на Xiaomi 12. Според данни на GizChina това ще се случи още преди края на ноември. По този начин компанията се надява да разполага с достатъчно количество на смартфона за реалната му премиера на пазара.

Новият флагман ще доразвие дизайнерските концепции на своя предшественик и ще предложи максимално високо съотношение между екрана и корпуса. Вградената батерия ще предложи опция за 120W бързо зареждане, като Snapdragon 898 процесора ще е допълнен и от 12GB LPDDR5X RAM.

Подобренията могат да превърнат Xiaomi 12 в най-популярната серия смартфони на компанията.