Apple свиват с 50% продукцията на iPad, за да осигурят достатъчно компоненти за смартфоните iPhone 13

Аpple имат високи очаквания за своето представяне през последното тримесечие на календарната година. Вече стартираха продажбите на iPhone 13 и се очаква това да бъдат едни от най-търсените високотехнологични продукти  в следващите седмици. Компанията разполага с произведено голямо количество на iPhone 13 моделите, но продължаващата хардуерна криза създава допълнителни затруднения за Apple.

Технологичният гигант вече е предприел стъпки за намаляване на производството на iPad.

Toва решение е част от амбициозната стратегия да се осигурят достатъчно компоненти, за да се отговори подобаващо на високото търсене към новата серия смартфони. Според данни на Nikkei производството на iPad се намалява с 50%, което ще гарантира доставки за всички версии на iPhone 13.

Teзи действия могат да се възприемат като доказателство, че кризата с недостига на компоненти изглежда се отрaзява по-сериозно на Apple от първоначалните очаквания. Важно е да уточним, че iPhone и iPad споделят много хардуерни компоненти.

 

 

Близки до веригата за доставки източници разкриват, че от два месеца насам iPad се произвежда в ограничено количество и това ще продължи поне до края на 2021г. По този начин iPhone 13 ще се превърне в приоритет за Apple, което не е изненадващо с оглед високият интерес на потребителите към подобренията в новата серия.

Очакват се рекордни продажби на iPhone в стратегически райони, като Европа и Северна Америка отговарят за 66% от приходите на Apple в пазара на смартфони. Настоящият случай не единственият, когато компанията се фокусира върху iPhone за сметка на таблетите, които генерират много по-малък интерес сред потребителите.

Разпространението на iPhone 12 – първите смартфони с 5G на Apple също изискваше оптимизации на доставките, за сметка на iPad.

 

TagsApple