Гъвкавите смартфони ще бъдат приоритет за Samsung през 2022г.

Samsung инвестират най-много средства в разработката на гъвкави смартфони. Компанията е лидер в този сегмент и ще разчита все повече на Galaxy Z серията от устройства. Проблемите на Huawei също създават добри предпоставки Samsung да доминират световния пазар на гъвкави смартфони в дългосрочен план.

Иновативните дизайнерски решения и технологии в Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 показват сериозните намерения на компанията в тази продуктова категория.

Спирането на Galaxy Note серията също е провокирано от увеличените инвестиции за създаване на гъвкави форм фактори и подобрения на Under Panel Camera (UPC) технологията.

Aгресивната стратегия на Samsung се очаква да запази преднината и дори да спечели допълнително предимство пред другите производители на гъвкави устройства.

 

 

Следващата година се очаква да бъде дори още по-успешна за Samsung, които планират да удвоят своите продажби. Вътрешните подразделения в структурата на корейския гигант вече се подготвят усилено за предстоящите събития, които ни очакват през 2022г. Анализатори от UBI Research прогнозират, че Samsung Display ще увеличат продукцията на гъвкави  ОLED дисплеи до 18 млн. панела.

По този начин ще бъдат създадени над два пъти повече гъвкави екрани, в сравнение със 8.1 млн. през настоящата година, съобщава SamMobile. Компанията инвестира в разширяване на производствения капацитет на свои фабрики за създаване на дисплеи и Ultra-Thin Glass (UTG) защитните стъкла, за да отговори подобаващо на високото търсене.