DJI Ronin 4D е кино камера с 8К резолюция, вграден гимбал, поддръжка на LiDAR и цена $11 500

DJI е компания, която е известна със своето популярно портфолио от дронове, но също така разработва и други камера аксесоари. Последният им продукт е доста впечатляващ и е базиран на най-модерните технологични иновации. DJI Ronin 4D е кино камера от ново поколение, която съчетава впечатляващи характеристики.

Устройството е предназначено за любителите и професионалистите, обещавайки да предложи още по-добри възможности за кинематография.

DJI Ronin 4D може да записва висококачествено видео с 8К резолюция и също така използва LiDAR далекомер. По този начин камерата ще гарантира „по-рязко, по-бързо и по-надеждно“ фокусиране, дори при ниска осветеност.

Камерата на Ronin 4D се казва Zenmuse X9 и представлява сменяем full-frame сензор, който е съвместим с DJI DL и Leica M системите с обективи. Контролирането на експозицията става с девет вградени ND филтъра. Камерата X9 е в състояние да записва RAW файлове или 422HQ варианти на ProRes, както и H.264 видео.

 

 

Досега камерите Zenmuse се използваха единствено от дроновете на компанията. От DJI ще продават на пазара две версии на своята камера. Стандартният модел ще е лимитиран до 6K резолюция при максимум 60 кадъра в секунда, както и 120fps в 4K филмовия формат. Премиум модела увеличава тези стойности до 75fps при 8K резолюция, съобщaва TheVerge.

Вграденият гимбал на DJI Ronin 4 ще стабилизира съдържанието и по четирите оси, което е и причина за името на камерата. Стартовият пакет на 6K модела ще се продава за $7199 и включва гимбал, кинематографичната камера, LiDAR система, монитор, ръкохватки за по-удобна работа, калъф за носене и батерия. В същото време 8K версията ще е налична с 1TB SSD диск и ще струва $11 499.

 

Oще от Digital: DJI Air 2S e дрон, който наследява Mavic Air 2 и струва $999