Олдридж превъзмогна сърдечните проблеми и записа името си в историята

Крилото на Бруклин Нетс ЛаМаркъс Олдридж се превърна в 48-ия член на “Клуб 20,000” в Националната Баскетболна Асоциация. Седемкратният участник в “Мача на звездите” наниза 21 точки в мрежичката на Индиана Пейсърс през изминалата нощ, като по този начин вече има над 20,000 отбелязани точки в 15-годишната си кариера при най-добрите.

Интересното е, че само преди половин година професионалната кариера на Олдридж бе принудително прекратена заради сърдечни проблеми.

В средата на месец април 36-годишният ветеран обяви, че слага край на професионалния си път, тъй като е получил лекарска забрана да се състезава. В началото на септември обаче Олдридж получи зелена светлина за завръщане към баскетбола и той отново подписа договор с Бруклин.

През настоящия сезон бившият играч на Портланд и Сан Антонио записва средни показатели от 12.0 точки и 5.4 борби при 64% стрелба от игра. Снощи той се включи по блестящ начин от пейката на “мрежите” с 21 точки и 8 борби, за да допринесе за третата им победа за сезона.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.