Рами Киуан с драматична загуба във втория кръг на СП по бокс

Рами Киуан допусна драматична загуба на Световното първенство по бокс за мъже в Белград. Българският представител в средна категория до 75 килограма отстъпи с 2:3 (27:30, 29:28, 28:29, 28:29, 29:28) съдийски гласа пред шотландеца Сам Хики, въпреки че спечели с по 3:2 гласа втория и третия рунд в мача.

Проблем за 21-годишния български боксьор обаче се оказа слабото му начало на срещата, което позволи на съдиите да отсъдят с пълно единодушие в полза на Хики.

Киуан значително подобри представянето си във втория рунд, успя да забие един чудесен ъперкът в брадата на съперника си и се върна в мача. В третия рунд Хики гледаше да стои по-далеч от боя, но Киуан го притискаше. Шотландецът опитваше всякакви прийоми, с които да избегне размяната на удари и в крайна сметка това му свърши работа. Съдиите отново дадоха третия рунд в полза на българина с 3:2, но това не бе достатъчно на Киуан, който се нуждаеше и от гласа на съдията от Аржентина.

След твоя от българския щаб веднага се запътиха към съдийската маса, откъдето поискаха обяснение за определено дискусионното отсъждане в полза на шотландсия боксьор. Съперник на Хики на осминафиналите ще бъде хърватинът Габриел Веочич, който победи с пълно съдийско единодушие в балканско дерби Лео Цвитанович от Босна и Херцеговина.