Ели Окобо се развилня в Атина и качи АСВЕЛ в топ 5

Отборът на АСВЕЛ (Вильорбан) вече се намира на пето място във временното класиране, след като завоюва петата си победа през настоящия сезон. Само два дни след трудния успех над ЦСКА (Москва), днес баскетболистите на Ти Джей Паркър не показаха колебания при гостуването си на Панатинайкос и го спечелиха с 84:70 (24:18, 19:20, 15:16, 26:16) в Атина.

Още от самото начало французите предявиха намеренията си да запишат втори последователен успех през тази седмица.

АСВЕЛ поведе с шест точки след края на първата част, но Панатинайкос реагира и си върна преднината в средата на втория период. Въпреки това гостите отново успяха да се измъкнат напред и след тройка на Ели Окобо си гарантираха аванс от пет точки на полувремето при 43:38.

Третата четвърт премина равностойно, като „детелините“ успяха да стопят точка от пасива си, преди да ги сполети изригването на Окобо в последната част. Гардът на гостите реализира повече точки (17) от своите съперници във финалния период (16), за да може в крайна сметка да завърши с феноменалните 35 точки и да изведе АСВЕЛ към успеха.

Окобо приключи двубоя с 35 точки и 4 борби при 13/19 стрелба от игра. Крис Джоунс добави още 13 точки, а Костас Адетокумбо допълни с 12 точки и 6 борби.

Дарил Мейкън и Йоанис Папапетру бяха най-полезни за Панатинайкос с по 16 точки, докато Джеръми Евънс записа 12 точки и 6 борби.

Във временното класиране АСВЕЛ превзе петата позиция с баланс от 5 победи и 2 загуби. Панатинайкос пък не успя да запише втората си поредна победа след тази над Анадолу Ефес преди два дни и остава на 16-о място с актив от 2 успеха и 5 поражения.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.