Xiaomi 12 Lite ще има 120Hz дисплей, тройна камера и Snapdragon 778G процесор

Устройствата на Xiaomi работят съм собствен потребителски интерфейс, който се казва MIUI. Допълнителните оптимизации надграждат стандартните функции на Android и предоставят уникално изживяване на потребителите. Google вече започнаха да разпространяват ъпдейтите към Android 12 за смартфоните Pixel.

В следващите седмици и другите производители ще започнат да актуализират своите устройства.

Xiaomi не са изключение и вече работят активно над MIUI 13. Именно кода на потребителския интерфейс разкрива повече детайли за един от предстоящите смартфони на компанията. Това е Xiaomi 12 Lite.

Моделът ще е наличен в две версии, като едната от тях ще е за Китай, а другата ще е насочена към европейските потребители. Конфигурацията, която ще се продава на международния пазар е с кодовото име „TAOYAO“, информира GizChina.

 

 

Едно от първите неща, което ще привлича внимание в смартфона е, че рамките около екрана ще бъдат още по-тънки. По този начин ще се гарантира по-добро съотнoшение между дисплея и тялото. Размерите на отвора, в който ще е позиционирана селфи камерата също ще бъде по-малък.

Xiaomi 12 Lite ще има дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 2400х1800 пиксела и ще поддържа честота за опресняване на кадрите от 120Hz. За разлика от китайската версия, обаче международният модел ще има три камери в задната част: Wide, Ultra Wide и Macro. Toва означава, че няма да има телефото камера.

Бързата скорост на работа ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 778G 5G, който ще бъде допълнен от поне 8GB RAM. Големият въпрос е дали основната камера на Xiaomi 12 Lite ще бъде със 108-мегапикселова резолюция.