LG QNED MiniLED – Едни истински геймърски телевизори

LG са един от производителите на смарт телевизори, които от дълго време доминират активно на пазара. Вече познавате добре OLED и NanoCell сериите на южнокрейският технологичен гигант, а от скоро вече в продажба се появиха и тези, които носят името QNED MiniLED.

Това е серия, която надгражда качеството на LCD телевизори до едно ново, още по-високо ниво. Накратко, какво е характерно за тази иновативна технология.

При нея дисплеят съчетава MiniLED подсветка с цветна технология Quantum Dot NanoCell. По този начин предоставя превъзходно телевизионно изживяване, което не сте виждали до този момент.

 

 

В новата серия влизат три различни модела телевизори с 4K и 8К резолюция, Като диагоналът на екраните започва от 65″, преминава през 75″ и достига до цели 86″. Направо огромна зрителна площ, която е създадена с една единствена цел – да доставя на притежаващите телевизора на LG максимално аудио-визуално удоволствие.

Тук ще спрем погледа си на едно от приложенията на LG QNED MiniLED телевизорите, което малко по-нестандартно от това, за което повечето потребители използват телевизора си.

 

 

Първият геймърски телевизор на LG

Отдавна вече гемингът не е това, което беше. Ако преди години геймърите задължително играеха на десктоп конфигурации с монитор, клавиатура и мишка, то днес вече се играе активно на лаптопи, конзоли, таблети и смартфони. Интересното е, че съдържанието от всички тях обаче може да се визуализира на по-голям екран и обикновено това е смарт телевизор.

 

 

Не си мислете обаче, че всеки смарт телевизор е подходящ за гейминг, поне не и до толкова, че гейминг изживяването ви да бъде пълноценно, интересно и най-важното, да ви доставя максимално удоволствие като това, което ви очаква при LG QNED MiniLED, която освен всички свои други преимущества, има на разположение възможността да задоволи изискванията дори на геймърите. Да играеш игри на 86” зрителна площ пред себе си, ето това вече е истинско мултимедийно изживяване.

 

 

 

Но не само голямата зрителна площ и високата 8K или 4K резолюция са нещата, които правят LG QNED MiniLED най-добрият геймърски телевизор, който сме виждали до момента. Южнокорейците са интегрирали в своята нова серия телевизори редица допълнителни екстри, които правят геймърското изживяване пълноценно.

В LG QNED MiniLED имате на разположение специален оптимизатор за игри, който предоставя различни настройки на картината на телевизора, персонализирани за всеки различен тип игри. Ако сред вас има любители на популярните жанрове FPS, RPG и RTS, то имаме добра новина за вас.

 

 

Сигурност ще харесате тази екстра, защото няма да ви се налага да правите персонална настройка за всяка игра, защото имате готови вече подготвени бързи шаблони. Ако обаче държите на персоналната настройка, имате на разположение и тази възможност. Дори по време на игра, можете да изведете специално табло за управление на гейминг настройките. Също така по време на игра, бързо и лесно можете да смените цвета на HUD изобразяването спрямо игровия стил който предпочитате.

 

 

Активно играещите игри знаят за проблема, който се появява при предаването на видео съдържанието от компютъра или конзолата към монитор или смарт телевизор. С такъв проблем със забавяне обаче при QNED MiniLED телевизорите, няма да се сблъскате, защото LG ви дават възможността да се възползвате от възможността да превключвате между VRR честотата на опресняване и AMD FreeSync.

 

 

За по-малко запознатите, това са технологии, които неутрализират така наречения “лаг” при предаването на сигнал от източника, който в случая може да е десктоп, лаптоп или конзола, към телевизора. Особено ако играете First Person Shooter-и онлайн, ще оцените преимуществото, което дава последното поколение на технологията AMD FreeSync Premium. Жичната връзка между устройствата става чрез HDMI 2.1, който също е фактор, намаляващ до минимум забавянето на сигнала.

 

 

За плавното движение на картината по време на игра допринася и високата честота на опресняване на картината при LG QNED MiniLED. Тя е 120Hz, които съчетани с Dolby Vision HDR постигат наистина впечатляващо гейминг изживяване, което едва ли някой би очаквал от телевизор. Реално всичко изброено до тук са технологии присъщи за специализираните геймърски монитори, а LG изненадващо са успели да го съчетаят с всички останали екстри, които предлагат новите QNED MiniLED телевозори на компанията.