Chrome OS скоро ще позволи да отваряме приложения от смартфоните

Хромбуците са любопитна продуктова категория, в която може да откриете достъпни алтернативи на устройствата с Windows.  Компанията си работи активно с някои от водещите производители, за да промотира Chrome OS в световен мащаб. Тези процеси се задълбочиха в контекста на пандемията, тъй като хромбуците са най-подходящи за дистанционна работа и онлайн обучение.

Google вече осигуриха интеграция на приложения за Android, което е отличителна характеристика на Chrome OS.

Потребителите могат да стартират множество игри и програми директно на по-големите екрани на хромбуците. Предимствата на функцията са множество и улесняват значително синхронизирането на документи и файлове между двете платформи.

От компанията ще доразвият допълнително възможностите на Chrome OS и вече са стартирали експерименти с интересна нова функционалност. Благодарение на нея потребителите ще могат да синхронизират дисплея на смартфоните и да покажат същото съдържание на екрана на хромбуците.

 

 

Тестовата версия на функцията позволява да кликнете нотификация на мобилното устройство, за да продължите да използвате Android приложения на хромбука. Съдържанието ще се отваря в допълнителен прозорец, като този инструмент ще бъде част от Phone Hub в операционната система, информира xda-developers.

Google искат да позволят да извършваме телефонни обаждания от Chrome OS, което също е част плановете за интеграция на смартфоните към платформата. Няма да е изненадващо, ако тази функция е достъпна първо за устройствата от Pixel серията. При всички положения компанията полага много усилия, за да превърне Chrome OS в по-атрактивен избор за потребителите.