Kaкви са новостите в Google Chrome 95

Google са готови със следващата версия на уеб браузъра, която вече се разпространява до съвместимите устройства. Aко сте потребител на Chrome вероятно бихте искали да научите какви подобрения ни очакват в Chrome 95. Oсвен традиционните пачове за сигурност и отстраняване на бъгове вече може да се възползвате от Tab Groups функцията.

Това е полезно решение за хората, които използват много отворени табове в уеб браузъра, тъй като ще улесни групирането и управлението им.

Google Chrome 95 също така предлага подобрена система за верифициране на плащания онлайн. Компанията е добавила още едно ниво на сигурност, за да предпази потребителите от заплахите в интернет.

Банките и финансовите институции от трети страни могат да използват ново разширение за Google Chrome, с което да проверяват и удостоверяват самоличността на своите клиенти. Chrome 95 предлага възможност уеб приложенията да се превърнат в приложения по подразбиране, съобщава HowToGeek.

 

 

Новата функция за онлайн транзакции е базирана на Secure Paymant Confirmation система за потвърждение, която използва WebAuthn стандарта. Потребителите може да се наложи да преминат през допълнителни прозорци, докато бъдат оторизирани, но ще получат по-висока сигурност.

Със сигурност най-активните потребителите ще харесат опциите, които предлага Tab Groups. Дори да затворите всички отворени раздели, можете лесно да ги възстановите, ако преди това сте ги запазили в една група. Популярността на Progressive Web Apps (PWA) приложенията също е засегната в Chrome 95 и се превръщат във все по-популярен начин за взаимодействие с уеб услугите.

 

Oще от Digital: Google Chrome за Android вече поддържа функцията RSS Feed