YouTube Music вече може да се използва от смарт часовниците с Wear OS

Google официално спряха поддръжката на Play Music преди година, като приложението бе наследено от YouTube Music. Благодарение на него потребителите имат достъп до още по-голямо разнообразие от функции за създаване и слушане на музика и плейлисти. Компанията активно ъпдейтва YouTube Music с нови възможности, за да превърне приложението в по-голям конкурент на другите услуги за стрийминг.

Собствениците на умни часовници досега нямаха достъп до любимото си съдържание, но вече е наличен нов ъпдейт за WearOS.

Актуализацията предлага интеграция на YouTube Music и със сигурност ще разшири обхвата от възможности за собствениците на устройства с Wear OS 3, съобщава 9to5google.

Версията на приложението за умните часовници може да се изтегли директно от Google Play. Самият интерфейс е оптимизиран да изглежда оптимално на малките екрани на устройствата. На този етап можете да изтегляте музика за слушане, а не да стриймвате в реално време.

 

 

Google вероятно ще представят функцията на по-късен етап. Ако искате да изтеглите песен, албум или плейлист от приложението също така трябва да свържете умния часовник към кабела за захранване. Опцията по подразбираме ще изтегля съдържанието в Wi-Fi мрежа.

Менюто с настройки предлага и достъп до „Smart Downloads“ настройка, с която да изберете количество на даунлоуд файлове между 50 и 500 песни, съобразно паметта, която имате. Приложението има три основни секции и това са Downloads, Recommended и Library, като първата от тях ще бъде празна, докато не добавите съдържание за слушане в офлайн режим.