Шампионите все още не могат да намерят пътя към победата

Действащите шампиони на Евролигата от Анадолу Ефес продължават да трупат загуби от началото на сезона в турнира на богатите. Селекцията на Ергин Атаман инкасира четвъртото си поредно поражение, след като се предаде в Милано на местния Олимпия със 71:75 (21:16, 15:26, 13:21, 22:12) в двубой от четвъртия кръг на най-силния турнир на Стария континент.

Италианците пък нямат спирка и продължават мечтания си старт на кампанията. Тимът на Еторе Месина все още няма загуба и се намира на второто място във временното класиране с актив от 4 победи, колкото има и първият Барселона. Анадолу Ефес е чак на 17-ата позиция с 4 поражения.

Турците бяха по-активният отбор в началото на мача и поведоха с 9 точки към края на първата четвърт, в която бяха водени от своя лидер Василие Мицич. Гардът на шампионите наниза 15 от първите 28 точки на своя тим, но точно като приключи неговата ефективност, приключи и тази на Ефес. Олимпия постави силен край на първото полувреме и наниза 22 точки за 7 минути, за да поведе на почивката с 42:36. Домакините напипаха правилния ритъм и продължаваха със свирепите действия в двете фази на играта, като отвориха двуцифрена разлика в резултата при 63:49 след 30 минути игра. 

Анадолу показа характер и се върна в мача в средата на последния период със серия от 11 поредни точки за 63:60, но италинаците отговориха с тройки на Динос Митоглу и Девън Хол, а при повторния опит на гостите да обърнат развоя Малкълм Дилейни наниза два ключови наказателни изстрела, за да постави крайното 75:71 на таблото.

Малкълм Дилейни поведе Олимпия с 16 точки и 5 асистенции. Девън Хол добави още 13 точки, Шавон Шийлдс вкара още 12, а Луиджи Датоме се разписа с 11 точки.

За Анадолу най-резултатен бе Василие Мицич със 17 точки, 15 от които през първото полувреме. Шейн Ларкин добави още 13 и 9 борби, Адриен Морман вкара 12 точки и овладя 5 борби, а Филип Петрушев се разписа с 10 точки и 5 овладени топки.