Геймърските компютри Acer Predator Orion 7000 имат течно охлаждане, видео карти GeForce RTX 3090 и 64 GB DDR5 RAM

Новиъе мощни геймърски компютри Predator Orion 7000 предоставя на потребителите всичко необходимо за възпроизвеждане не само на следващото, но и на по-следващото поколение игри. Създадена за хардкор геймърите, новата серия геймърски компютри, която може да бъде надграждана с различни компоненти, ще бъде оборудвана с последното, 12-то поколение процесори Core на Intel  (с възможност за овърклокинг), графични карти до серията GeForce RTX  3090 на NVIDIA и DDR5-4000 RAM памет с капацитет до 64 GB.

 

Изключително качественият корпус, съвместим с EMI, се състои от прозрачни странични панели от закалено стъкло, през които се виждат двата предни вентилатора с технология Predator FrostBlade  2.

0 и дебелина 140 мм (5,5 инча), както и третият, 120-милиметров (4,7-инчов) заден вентилатор с технология Predator FrostBlade  2.0, които могат да бъдат осветени със зашеметяващи цветове от ARGB гамата.

 

 

В горната част на корпуса на Orion 7000 е разположен изход, улесняващ смяната на 120-милиметровия (4,7-инчов) вентилатор с 240-милиметров (9,45-инчов), а вграденият софтуер PredatorSense позволява на геймърите да управляват ARBG осветяването, скоростта на вентилатора и овърклокинга. Акцент в дръзкото осветяване и дизайн е осветеното в синьо-зелен цвят лого Predator в предната част на корпуса и леснодостъпният бутон за включване/изключване в горната част на устройството, който има същия цвят с ефект на пречупване на светлината през призма.

 

Наред с грабващите окото дизайнерски акценти компютърът може да се похвали с висококачествена технология за управление на топлината благодарение на гореспоменатите  три вентилатора Predator FrostBlade 2.0, както и на системата за течно охлаждане на процесора “всичко в едно” и усъвършенстваното управление на въздухопотока за високоефективно охлаждане компонентите на системата.

Предназначението на тънките и извити перки на вентилатора е плавно да увеличават въздухопотока, като предотвратяват създаването на турбулентност, и бързо да разсейват топлината. Също така, водоустойчивите и уплътнени хидродинамични лагери на вентилатора предотвратяват течове и натрупване на прах, за да удължат жизнения цикъл на компютъра и увеличат издръжливостта му.

 

Конкурентно предимство на технологията Killer  2,5G LAN на Intel е способността ѝ да разпознава и приоритизира трафика при възпроизвеждане на игри спрямо другия мрежови трафик, което осигурява по-гладка и бърза свързаност при възпроизвеждане на игри и поточно видео онлайн. Технологиите WiFi 6E (AX211) на Intel и 2×2 MU-MIMO осигуряват бърза и сигурна безжична връзка.

Геймърският титан Predator Orion 7000 е оборудван с богат набор от портове, чрез които могат да бъдат свързани най-новите геймърски аксесоари. В предната част на устройството за бърз достъп са разположени три порта USB 3.2 Gen 1 Type A, един порт USB 3.2 Gen 1 Type C и два аудио жака. В задната част на компютъра се намират три порта USB 3.2 Gen 2 Type-A, един порт USB 3.2 Gen 2×2 Type-C, два порта USB 2.0 и три аудио жака.

 

Предоставящата достатъчно пространство за съхранение на данни платформа включва 2,5-инчово гнездо за смяна на дискове по време на работа (hotswap) USB 3.2 Gen2 Type-C, 2 SSD диска с технология M.2 PCIe 4.0 NVIMe (всеки от които осигурява пространство за съхранение на данни от 1 TB) и два 3,5-инчови SATA3 HDD диска (с капацитет за съхранение на данни 3 TB).