Несъвместимите компютри с Windows 11 също могат да получават ъпдейти за операционната система

Разпространението на ъпдейтите към Windows 11 продължава с пълна сила и вече милиони устройства инсталираха операционната система.

Microsoft допълнително ще увеличат техния брой в следващите седмици и предупредиха да не изтегляме софтуера на компютри, които не отговарят на хардуерните изисквания. Въпреки това водени от любопитство доста хора ъпдейтнаха без да имат оптималния хардуер.

Докато тече дистрибуцията на Windows 11 в световен мащаб от компанията вече представиха и първия официален пач за операционната система. Самият ъпдейт е с номер „KB5006674“ и предлага няколко важни актуализации за сигурност. Според данни на mspoweruser дори устройствата, които нямат достатъчно мощен хардуер и не покриват изискванията на Microsoft също са получили ъпдейта.

Tова важи както за настолни компютри, така и за лаптопи на водещите производители. Първата актуализация е свързана с подобрения в Microsoft Defender Antivirus, .NET Framework и Windows Malicious Software Removal Tools.

 

 

На този етап няма гаранция, че бъдещите ъпдейти ще продължат да достигат до устройствата, които не покриват хардуерните изисквания. Изглежда, че засега Microsoft са се фокусирали върху поддръжката и актуализирането на Windows 11 за по-голям брой потребители. Вероятно компанията ще въведе функция, която да блокира ъпдейтите за по-стария хардуер, който не е съвместим със софтуера.

В интернет форумите също могат да се октрият данн как да се преодолеят TPM 2.0 изискванията на новата операционна система. Традиционно Microsoft са доста стриктни и е логично да очакваме да въведат метод, с който да спрат актуализациите за компютри, които не са оптимизирами за Windows 11.

Препоръчително е да имате хардуер, който е съвместим и може да ви предостави най-доброто изживяване, докато работите с операционната система.

 

Oще от Digital: Microsoft разкри защо Windows 11 работи по-бързо от Windows 10 на един и същ хардуер