Васил Колев се похвали с третото си отличие за „Барман на годината“, което се проведе в София и в него взеха участие представителите на 11 страни.
Колев е и десеткратен национален шампион, което го нарежда сред легендите в бранша, който не може да се определи като спорт, но несъмнено е една доста специфична работа, в която е нужно много повече от смесване на различни видове алкохол.
„Изключително сме горди с невероятното постижение на Васил.“ – казва Пенчо Пенчев, който е президент на Българската асоциация на барманите.
– „Това е заслужено доказателство за неговия професионализъм, креативност и опит.“
Ето и рецептата за коктейл „Розови сълзи“, с която Васко спечели журито:
- 30мл уиски с аромат на мед
- 15мл Реал джинджифил
- 20мл ликьор праскова
- 100мл фреш от портокал
- 12 капки Де Кайпър Класик битер
- 20мл домашно направена съставка от 500мл Монин дъвка, 600мл вода, 8гр мащерка, 5гр джинджифил, 1гр карамфил, 1 пръчица канела и розов грейпфрут