Acer представи 3D лаптоп който не изисква очила

Acer продължават да допринасят активно за технологичните иновации в индустрията. Разработката на уникални 3D системи е един от приоритетите за компанията през последните месеци. Най-новият им продукт се казва Acer ConceptD 7 SpartialLabs Edition и представлява работна станция, която е предназнаена за професионалистите и дизайнерите.

Атрактивният лаптоп на Acer е оборудван със стереоскопичен 3D дисплей, който не изисква използването на специални очила, за да видите триизмерния ефект.

Уникалната функционалност е разработена заедно със SpatialLabs и използват технология за възпроизвеждане на 3D визуализации с най-популярните 3D формати.

 

 

Основното предназначеение на Acer ConceptID е създаването на 3D съдържание. Дизайнерите ще могат да виждат своето творение пред очите си. Снимките, клиповете и 2D мултимедията също могат да бъдат превърнати в триизмерни модели, чрез алгоритми с изкуствен интелект.

 

 

Високата производителност е предимство на лаптопа, който предлага опция за избор на Core i7 процесори от 11-та генерация и NVIDIA GeForce RTX 3080 видео карта. Аcer ще преодават на пазара версии с до 2TB NVMe PCle SSD дискове, съобщава TechRadar.

Tриизмерният дисплей е с 4K резолюция и поддържа на 100% цветовете от Adobe RGB гамата. Самият 3D ефект с постига с използването на две камери над екрана, които следят движението на главата и очите на потербителите, проектирайки съдържание от две зрителни точки.

Продажбите на устройството ще стартират през декември. Европейската цена ще е €3599.

 

Tags3DAcer