Apple намалява производството на смартфоните iPhone 13, заради недостиг на чипове

Аpple вече стартираха продажбите на новите си флагмани, които се очавка да са налични в повече страни и по-големи количества в следващите седмици. iPhone 13 серията предизвика очаквано голям интерес сред потребителите, заради атрактивните хардуерни подобрения. Въпреки усилията на Apple, обаче компанията не успява да напълно да компенсира негативните ефекти от проблемите с доставките в индустрията.

Първоначалните прогнози предвиждаха производството на повече от 90 млн.

бройки на новите смартфони преди края на годината. По този начин Apple ще отговорят подобаващо на високото търсене и се надяват да превърнат iPhone 13 в хит на пазара. Технологичният гигант ще се наложи да се задоволи с по-малко количество, заради недостига на компоненти в световен мащаб.

Според данни на Reuters производството на смартфоните от iPhone 13 серията ще бъде свито с поне 10 млн. бройки. Конкретната причина е недостатъчния хардуерен инвентар на ключови партньори на Apple, сред които Broadcom и Texas Instruments.

 

 

Новото поколение смартфони на Apple са оборудвани с Broadcom AFEM-8215 Front End Module,  Broadcom BCM59365 ресийвър, както и IC модул за управление на захранването, Flash LED драйвър и Dual Repeater компоненти от Texas Instruments. Това са само някои от частите, чиито доставки няма да достигнат навреме до Apple.

Ситуацията се задълбочава и ще обхване и други устройства от портфолиото на компанията, сред които iPhone 11, iPhone 12, MacBook Pro, МаcBook Air, iPad Pro, iMac и др. Поръчките на много от устройствата са забавени с няколко седмици, като Apple се надяват скоро да намерят решение на неочакваната ситуация. Потрeбителите са доста активни през празничния сезон в края на годинaта и компанията иска да се възползва максимално от тези процеси.

 

TagsApple