Асеновец и Борислав поделиха точките

Асеновец и Борислав (Първомай) не се победиха, завършвайки наравно 2:2 в среща от 10-ия кръг в ЮИ Трета лига, пише „Пловдивдерби“. Срещата се игра на стадион „Шипка“ в Асеновград. И двата отбора можеха да стигнат до успеха в този мач, но в крайна сметка разделиха точките. Марио Филипов откри в 7-ата минута след центриране на Шаби Османов.

До края на полувремето гостите обърнаха до 1:2 след добри свои атаки. Стоян Жулев и Димитър Димитров отбелязаха головете за Борислав. 

Домакините имаха претенции към съдията Васил Николов за дузпа срещу Борислав Хаджиев, който според тях беше задържан с ръка от защитник на гостите, както и за други положения. Те в обаче получиха дузпа при друга ситуация. Радослав Влашев пропусна да отбележи, след като Станимир Иванов уцели ъгъла и спаси. През втората част домакините доминираха. Гостите останаха с 10 души на терена след два бързи жълти картона на Радослав Влашев. В 75-ата минута Шаби Османов засече центрирана топка и изравни резултата. Малко по-късно домакините отново поискаха дузпа за игра с ръка след удар на Мутлу Алиев. В крайна сметка срещата завърши наравно 2:2. 

Борислав е 4-ти с актив от 17 точки, а Асеновец е осми с 14. В следващия кръг първомайци приемат дубъла на Локомотив, а станимаклии са гости на Гигант в Съединение.