На живо: Ямбол – Балкан (гледайте тук)

Двубоят между отборите на Ямбол и Балкан поставя началото на новия сезон в Националната Баскетболна Лига. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер от 18:00 часа в зала “Диана”. Двубоят е част от първия кръг на първенството и ще се излъчи пряко в YouTube канала на НБЛ.

View this post on Instagram

A post shared by BC Balkan ???? (@balkanbotevgrad)

По същото време ще стартира още един мач от първия кръг на шампионата, който ще противопостави новака Шумен срещу сребърния медалист Рилски спортист.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Първите две точки в мача дойдоха в актива на домакините, които първи поведоха в резултата чрез кош на Александър Матушев за 2:0.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ: 

ЯМБОЛ: Джеремая Пейдж, Дарин Иванов, Александър Матушев, Тадж Ридли, Кръстан Кръстанов 

БАЛКАН: Калил Дюкс, Дерик Маркс, Крис Минков, Димитър Димитров, Трейвин Тибодо

Отборът на Ямбол разполага с много интересна селекция, в която намират място цели четирима американски състезатели. Кортни Алекзандър, По Брайънт, Джеремая Пейдж и Тадж Ридли са четирите нови чуждестранни попълнения в състава на Тони Дечев. Ямболии са в серия от две поредни победи, които дойдоха над Черно море и Шумен по време на приятелския турнир във Варна – Черноморските игри.

Балкан също посегна към трансферния пазар и се уреди с няколко сериозни попълнения. В отбора на “зелените” бяха привлечени гардовете Дерик Маркс и Калил Дюкс, както и високите Трейвин Тибодо и Алихан Демир. Повторен дебют начело на ботевградчани ще направи старши треньорът Небойша Видич, който замести Йовица Арсич. Балкан направи солидна подготовка за новия сезон, като успя да спечели Купата на Плевен след успехи над Берое и Рилски спортист, а в последните си контроли преди старта на кампанията записа победа и загуба срещу Черноморец.

През миналия сезон Балкан постигна три убедителни победи над Ямбол в директните срещи помежду им. “Зелените” спечелиха гостуването си с 92:69, а след това записаха още два успеха в “Арена Ботевград” с 85:70 и 101:77.

ЯМБОЛ – БАЛКАН

НАЧАЛО: 18:00 часа

ЗАЛА: “Диана”

СЪДИИ: Ивайло Ресиловски, Искрен Манолов, Ивайло Иванов