Турнирът за Купата на България по волейбол с нов формат

В нов формат от сезон 2021/2022 ще се провежда турнирът за Купата на България по волейбол при мъжете. Това бе решено на работни срещи на Ръководството на НВЛ с клубовете от efbet Супер Волей и Висша лига.

Ще се провеждат два успоредни турнира – в единия ще участват само отборите от efbet Супер Волей, а в другия – отборите от втория ешелон.

„Идеята бе инициирана от клубове от Висша лига още от миналата година, които искаха да бъдат два турнира.

От НВЛ проведохме анкета с клубовете, защото искахме да чуем мнението и на останалите отбори, като срещнахме почти пълно съгласие по идеята. Мотивите за това са, че разликата в класите на този етап между участващите в efbet Супер Волей и Висша лига е сериозна и на практика участието им в турнира за Купата е предрешен до максимум четвъртфинал. Във второто ниво силите са изравнени, отборите имат реален шанс да достигнат до трофей, като това бе именно тяхното желание, с което като ръководство на НВЛ се съобразяваме, разбира се“, обясни Председателят на НВЛ Живко Желев.

„Търсим партньор на НВЛ, който да стане генерален спонсор и на двете купи, като в зависимост от параметрите ще определим и наградния фонд. Ще работим в посока и двата финала да бъдат в един и същи ден в град-домакин“, допълни Желев.

Стара Загора ще бъде домакин на Суперкупата на България по волейбол. С двубоя на 17 октомври (неделя) от 14.00 часа в зала „Иван Вазов“ между шампиона на страната Хебър (Пазарджик) и носителя на националната купа Нефтохимик 2010 (Бургас) ще бъде открит официално новият спортно-състезателен сезон 2021/2022.

Снимки: Sportal.bg