Зенит разочарова 10 хиляди в „Жалгирио Арена“ по пътя към втора поредна победа

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) продължава да се радва на силно начало през новия сезон в Евролигата. Баскетболистите на старши треньора Шави Паскуал постигнаха втората си поредна победа в надпреварата, която дойде над Жалгирис (Каунас) със 70:64 (21:16, 19:18, 15:17, 15:13). Срещата се проведе пред невероятна атмосфера в „Жалгирио Арена“, побрала в себе си над 10 хиляди зрители.

По този начин санктпетербургци временно се настаняват на лидерската позиция в класирането преди изиграването на всички мачове от втория кръг на турнира на богатите.

Жалгирис пък все още чака първия си успех за сезона, като за момента отборът на Мартин Шилер е на дъното с актив от 0-2.

Джордан Лойд изведе Зенит до победата с 19 точки за 24 минути, докато Били Барън се разписа с още 11 точки. алгирис най-резултатен бе Янис Стрелниекс с 14 точки, а Лукас Лекавичиус и Жофри Ловерн вкараха по 10 точки.

Зенит ще има шанс да преследва трета поредна победа при визитата си на ЦСКА (Москва) в среща от третия кръг във вторник. Ден по-късно Жалгирис излиза за първи успех срещу непретенциозния тим на Цървена звезда.